Program Zahradní slavnosti 27. 8. 2022

zahradni-slavnost-2022

 

 

12: 00   zahrada se otevírá a v ní rozličná místa, kde se posilníte na celý den i po celý den. I duševně. Představení se konají dle počasí na místech jako je samotná zahrada, půda nad šroťárnou, šroťárna, stan a různě.

 

12: 45  končí sochařské sympozium a začíná vernisáž děl, které vám představí sochaři:

 MgA. Adéla Bernhardová, MgA. Jakub Tlučhoř, MgA. Josefina Jonášová, Matouš Vepřek, Michal Bernhard, MgA. Tereza Svatošová, MgA. Viktor Svatoš. Obdivovat sochy můžete po celý den až do nočních hodin a tvůrců se ptát, co a jak

 

13: 15  malé překvapení pro E a M 

 

13: 45  taneční ukázka dětí Zuš Sedlec-Prčice. Představení Loď je vlastně dobrodružná plavba kolem významů, které skrývá slovo loď...významů čitelných i významů skrytých. Neváhejte a nastupte...právě vyplouváme... Další choreografie Na prahu Známa Neznáma představuje období, kdy se člověk mění...už není úplně dítě a stává se z něj dospělák… Představy, mýty, očekávání, fakta a čas jednoho období vývoje člověka...

 

14: 00  černobílou komickou pohádku O černé paní  zahraje  výtvarnice Tereza Říčanová se svou nekončící energií. Pohádka na motivy Černé paní J.Š. Kubína odhaluje nadčasová lidská trápení, se kterými se pak zatočí v kole a pustí je po větru.

 

15: 00  Přeochotný divadelní spolek Williama Shakespeara si tentokrát nacvičilo, jak se tvoří svět.  Černošskej Pán Bůh a páni Valliláci  je velmi volná adaptace povídek z knihy R. Bradforda. Příběhy o stvoření světa a jeho následné potopě jistě znáte, ale tuhle verzi možná ještě ne. Takhle si je vyprávěli otroci na bavlníkových plantážích amerického Jihu. Žádné strachy! Black face se nekoná. Zato písně budou autentické a velmi americké. A zábavy žok celý.

 

15: 45  napijte se z hlasového šálku Adély Slachové. Hlasová dílna bude ušita na míru přímo na místě dle počtu a věku účastníků. Přijdťe si s námi zazpívat, odpočinout si v tónech, zahrát si rytmické hry a omrknout netradiční hudební nástroje. Zkusíme si hru na ozvěnu, projedeme se parníkem, nebo spolu rozsvítíme hvězdy. Kouzlo svého hlasu najdete zde.

 

16: 15  sbor Žas neboli ženský amatérský soubor je společenství táborských žen, které vzniklo z potřeby sdílet radost ze zpěvu. Ač se jedná o ženský sbor, je vedený jedním odvážným mužem. Repertoár tohoto uskupení je přepestrý, zpívají se v něm písně lidové i autorské, z domova i z různých končin světa, a cappella i s doprovodem rozličných nástrojů. Vždy se však jedná o písně neslýchané a neoposlouchané, neobyčejné a neotřelé, provedené v originálních úpravách.

 

17:00  pohádka Smolíček Smolnej.  Dříve než byl Jelen zlatoparožný, dříve, než se stal Smolíček smolný a opuštěný milovaným, dříve, než zmizely z Podbezí Jezinky a přestaly dovádět, se jednoho dne zeptal Smolíček Jelena: „Kdy mi narostou parůžky?“ Hudební pohádkovou variaci zahrají Mona a Olda Šiškovi z divadélka Pruhované panenky.

  

17: 00   Jana Šteflíčková, česká osamělá písničkářka i herečka zavítá k nám do zahrad.

 

18: 00  tentokrát proběhne swingové taneční vystoupení ve stylu 20. a 30. let. Naváže hodinová lekce základů stejného tanečního stylu (Lindy hop). Lekce je vhodná pro úplné začátečníky a můžete přijít i bez partnera. Vystoupí a lekci povedou lektoři ze Swing Move: Kristina a Artur. Neváhejte a zkuste tento originální, živý a nezapomenutelný tanec.

 

19: 00  film pro děti Mazel a tajemství lesa představí a pustí sám režisér a producent Petr Oukropec: „Mazel je letní film s prázdninovou atmosférou. Na natáčení jsme měli svůj vlastní opravdový tábor a všichni jsme velmi brzy přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl.“ O filmu si s ním můžete popovídat třeba celý večer.

 

19: 00  Dixie land band. Dixielandové uskupení složené z několika hudebníků táborského Swing Bandu a jejich přátel. Hrají písně původní i převzaté.

 

Co najdete ještě?

 “Milošův odkaz“ aneb Staré desky nepatří do popelnice, staré desky patří na gramofon. A to v režii Honzy Dlaba po celé odpoledne. Tvořivé dílny Evy Drančákové, Terezy Říčanové a Kláry Jirsové můžete navštívit v různých koutech zahrady.  Tradičně se můžete občerstvit u různých stánků. Přijede pivo z Merklína, limonáda bude, výrobu výborných topinek budou letos ovládat děti z Tábora, pomazánky připraví úžasné ženy z oujezdského okolí. Dále i stánek Villy Vallily nabídne různé pochutiny. Opět se rozjede pec a placky budou.  Bude i Dobrá čajovna, Neputovní pražírna, miličínské marmelády, dobré ovčí sýry z rodinné skrýšovské manufaktury, knížky z nakladatelství Baobab.  Také naše terapeutická dílna se pochlubí novými výrobky a nabídne zcela nové módní výstřelky z hlubin našich půd a skříní.

 

Můžete si zapinkat pinčes, badmington nebo si začutat na hřišti.  Nebo smíte jen tak lelkovat a spolu s Bílkem i sochaři rozjímat nad jejich díly a taky nad tím, co znamená záhadná hláška filosofa Lévinase  "Mít vědomí znamená právě mít čas…“  

 

Děkujeme všem, kdo podporujete tuto akci jakýmkoliv způsobem a přicházíte do Villy Vallily s dobrým úmyslem.

 

Milí přátelé, přijďte k nám spočinout a oslavit náš čas!

MANDÁT KOMUNITY
Projekt: Pořízení vícemístného automobilu pro sociální službu Chráněné bydlení Villa Vallila
Novinky z naší dílny

IMG-20230201-WA0000

Podpořte nás nákupem na internetu

banner-GIVT-250x250

Podporují nás

Středočeský kraj

Ministerstvo kultury

Výroční zpráva
Spolupracujeme s:

Villa Vallila Facebook

Villa Vallila Instagram