Rok 2021

Jako celá země, prožívala i komunita ve Ville Vallile druhý pandemický rok, zatížený obavou o budoucnost, nedostatkem kontaktů a úzkostí o zdraví. Větší společenské akce byly nadále omezeny, mnoho tradičních akcí se proto nemohlo konat, ale přesto se uskutečnilo několik pěkných setkání a zajímavých výletů. Onemocnění corona virem se tento rok nevyhnulo ani obyvatelům Villy, naštěstí vše proběhlo bez velkých komplikací.

V tomto roce jsme si připomněli 20 let života Villy Vallily, která se v roce 2001 otevřela jako domov pro lidi se znevýhodněním. Před dvaceti lety se do Villy nastěhovali první obyvatelé. Jeden z nich, Roman, zde žije dodnes a za tu dobu se stal velkou oporou celé komunity. K příležitosti tohoto výročí bylo sepsáno několik článků, které vyšly v různých periodikách a také byl natočen dokument do pořadu Klíč (ČT). Vše jsme patřičně s radostí oslavili.

Zástupce L‘Arche international, Robin, nás doprovázel online formou; měli jsme setkání o historii Archy, o životě v komunitě a teambuilding pro asistenty. Poté Robin svoji misi ukončil a byl nám představen nový „international envoy“ Johan Roose. Ten se přijel v listopadu do Villy osobně představit. Setkání s ním bylo velmi milé, přátelské a povzbuzující. Takže po dlouhé době uzavření a oslabení plánování budoucnosti se nám otevřeli nové obzory a přišly nové síly. S ustupujícím virem se rovněž zesílilo úsilí hledání nového vedoucího celé komunity.

MANDÁT KOMUNITY
Výroční zpráva
Projekt: Pořízení vícemístného automobilu pro sociální službu Chráněné bydlení Villa Vallila
Novinky z naší dílny

IMG-20230201-WA0000

Podpořte nás nákupem na internetu

banner-GIVT-250x250

Podporují nás

Středočeský kraj

Ministerstvo kultury

Spolupracujeme s:

Villa Vallila Facebook

Villa Vallila Instagram